Chat with us, powered by LiveChat

Skadeverkstad

Skador

Kom till vårt Skadecenter – om olyckan har varit framme!

Bildeves moderna Bilskadecenter finns i Helsingborg. Här har vi allt under ett och samma tak; yrkeskunniga bilplåtslagare, billackerare, bilplastreparatörer och det senaste inom verktyg och utrustning som finns att tillgå i branschen.

När du har fått en skada på din bil behöver du bara ringa eller komma till vårt skadecenter i Helsingborg. Vi tar hand om både dig och din bil. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag. Ring och boka en tid på 042 – 17 25 60 så gör vi en skadebesiktning där alla skador fotograferas och registreras, helt i enlighet med försäkringsbolagens krav.

Så här går det till

1. Boka tid för skadebesiktning

När du har fyllt i Skadeanmälan kontaktar du vår skadeverkstad för att boka tid för en skadebesiktning. Ta med skadeanmälan, vi förmedlar den till respektive försäkringsbolag.

Ring 042-17 25 60   Boka online

 

Hjälp på vägen med Volvia-appen

Med Volvia-appen får du hjälp på vägen ifall det skulle hända något med dig och bilen. Du kan även göra din skadeanmälan direkt via appen.

Ladda ner den senaste versionen så kan du som är kund göra din skadeanmälan direkt​ via appen.

Ladda hem för iOS   Ladda hem för Android

 

2. Skadebesiktning

Du och en besiktningsman gör nu tillsammans en skadebesiktning av bilen, besiktningsmannen uppmärksammar dig även på andra eventuella åtgärdsbehov på bilen som du erbjuds att köpa till och få åtgärdade vid reparationstillfället. Därefter gör vi en kostnadskalkyl. Kalkylen och bilder på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande. Samtidigt bestämmer vi ett datum för reparationen.

3. Dags att lämna in bilen

Vi har nu fått godkänt från försäkringsbolaget och fått hem de förbeställda reservdelarna (nya alternativt begagnade där så är möjligt enligt försäkringsbolagens villkor). Vi har också planerat för reparationen. Vid större och svårare skador riktas och mäts karossen i riktbänk. Vi åtgärdar nu också de arbeten utöver skadereparationen som du eventuellt har beställt.

4. Begagnade reservdelar

Försäkringsbolagen vill att begagnade reservdelar används när det är möjligt, allt för att hålla ner kostnaderna och gagna miljön.

5. Skadade plastdetaljer
Plastdetaljer kommer om möjligt att repareras. Skälet är miljöhänsyn.

6. Lackeringsavdelningen
Lackering är nästa anhalt där skadan rostskyddas, grundmålas och lackeras.

7. Slutmonteringen

Bilen går nu från lackeringen tillbaka till skadereparatören för montering av alla detaljer som lister, strålkastare, dörrhandtag m.m.

8. Slutkontroll
När bilen är klar gör vi vår egen kvalitets-kontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt den specifikation vi fått godkänd av försäkringsbolaget.

9. Bilen är klar
Vi kontaktar dig via mail, SMS eller telefon när bilen är klar.