Chat with us, powered by LiveChat

Laga stenskott för 0 kr – Vi bjuder på självrisken

Nu närmar sig hösten, en årstid som bjuder på mörkare kvällar, lite mer regn och där man kanske upplever höstens charm framför en sprakande brasa.

Under den mörkare tiden av året är det viktigt att vindrutan inte har några skador, dels för att säkerställa att sikten är bra men även för att minska eventuella reflektioner från mötande bilars ljus.

Din vindruta är också en viktig del i bilens avancerade system för förarstöd. Här sitter antenn, kamera och laser som styr bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation.

Beroende på antal stenskott, dess storlek och placering kan rutan utav säkerhetsskäl behöva bytas, som vägledning finns här en bild med förklaring som visar rutans olika zoner.

Går det att laga min vindruta?

Om du får ett stenskott i den gröna zonen går vindrutan oftast att laga. Sitter skadan i den röda zonen krävs ett byte och i den gula zonen behöver verkstaden göra en bedömning av vilken lösning som är säkrast.

Byta vindruta?

Skulle det inte gå att laga vindrutan är det viktigt att den nya vindrutan monteras på ett korrekt sätt. Vi använder alltid originaldelar och kalibrerar dessutom alla assistanssystem efteråt. På så sätt kan vi garantera att vindrutan uppfyller samma höga säkerhetskrav som när bilen var ny.

* Med försäkring hos Volvia eller Renault är självrisken 1 600 kr vid byte utav vindruta.